Uudet nettisivut ja blogin avaus

2016-06-20 02:17:22

Moi,

 

Tervetuloa mun nettisivuille ja myös tänne blogin puolelle. Ajattelin kirjoitella tänne säännöllisen epäsäännöllisesti mun harjoittelusta, kisareissuista ja kaikesta muusta sekalaisesta. Ekassa kirjoituksessa käyn vähän läpi kauden alkua, viime kesää ja mun urheilijan elämää.

 

Avasin kisakauden toukokuussa nelosen aidoilla Leppävaarassa. Ennen kisaa vähän kyllä jännitti ja mietin, kulkeeko yhtään ja millä tavalla jaksan. Pitkät aidat on kuitenkin niin rankka laji, ettei koskaan voi olla varma, missä kunnossa on pitkän kisatauon jälkeen. Harjoitus- ja hallikausi sujui kuitenkin loistavasti, joten mitään oikeaa pelkoa se ei ollut.  Olin kauden avaukseen tosi tyytyväinen ja se oli itse asiassa mun uran 2. paras aika koskaan! Viime kesän avauksesta aika parani melkein kolme sekuntia. Itse juoksu tuntui hyvältä, mutta askeleet menivät ihan päin mäntyä eli parannettavaa jäi. Viime kesän ennätysjuoksussa pystyin ensimmäistä kertaa juoksemaan aitavälejä 16:lla askeleella ja myöhemmin vauhdin kasvaessa tavoite on päästä 15 askeleella.

 

Sen jälkeen olen käynnistellyt kautta pikkuhiljaa mm. Jyväskylässä seuraotteluissa keihäässä ja hieman oudolla 150 metrin matkalla. Siitä juoksusta jäi muistoksi uusi N17-sarjan Suomen ennätystulos ja sen jälkeen olikin kiva päästä taas juoksemaan pitkiä aitoja. Kesäkuun alussa juoksin Leppävaarassa Espoon tähtikisoissa voittoon ajalla 58.08 eli tosi lähelle ennätysaikaa! Kun kauden avauksessa tuli sipsuteltua, niin nyt juoksu sujui jo hyvin ja askeleet osuivat paremmin. Aika alitti Georgian EM-rajan ja myös alle 20-vuotiaiden MM-rajan. Olen sillä ajalla myös Euroopan tilastoykkönen ikäluokassani, joten EM-kisoihin on erityisen kivaa lähteä.

 

Uskon, että toi juoksu olisi varmistanut mulle paikan Amsterdamin aikuisten EM-kisoissa ja kisapaikasta on oltu muhun yhteydessäkin, mutta juttelin jo oman lajivalmentajan Petra Stenmanin kanssa, että aikuisten arvokisat saa vielä odottaa. Parempi keskittyä ensin omaan ikäluokkaan ja samalla nousta vähitellen kohti aikuisten kovia tuloksia. Kauden pääkisa olisi heti Amsterdamin jälkeen, joten mieluummin harjoittelen hyvin kotona.  

 

Viime kesä sujui ihan yli odotusten ja siitä historiaan jäi pitkien aitojen aika 57.74, jonka juoksin soolona. Uskon, että aika vielä paranee tällä kaudella, varsinkin nyt hyvin sujuneen kauden alun jälkeen. Tietyllä tapaa tuo aika on luonut painetta, sillä olen niin nuorena pystynyt nousemaan Suomessa aikuisten tasolle. Itse kuitenkin pidän tavoitteeni vielä nuorten arvokisoissa, vaikkakin aika alitti myös aikuisten EM-rajan. Tänä kesänä on alle 18-vuotiaiden EM-kisat ja siellä menestyminen on ehdoton päätavoitteeni. En muutenkaan ota stressiä menestyksestä aikuisiin verrattuna, mutta on kiva juosta, kun saa kilpailua.

 

Odotan paluuta Tbilisiin, koska viimeksi koko reissu oli ihan mieletön. Silloin huomasin, että vaikka yleisurheilu onkin yksilölaji, arvokisoissa yhteishenki on tosi tärkeää ja se voi vaikuttaa positiivisesti omaan suoritustasoon. Oli kiva nousta korkeimmalle korokkeelle, kun parhaat kaverit on mukana fiiliksessä. Kisat järjestetään heinäkuun puolessa välissä eli hieman viime vuotta aikaisemmin. Viimeksi siellä oli todella kova helleaalto ja lämpötila stadionilla oli +35 eli ainakin sai kokemusta aika ääriolosuhteista. Siellä huomasi, että montaa urheilijaa jännitti tosi paljon ja se vaikutti esimerkiksi ruokahaluun. Reissussa korostui myös se, että mun yksi vahvuudesta urheilijana on keskittymiskyky ja rentous. Etenkin kisassa on haastavaa säilyttää rentous juoksussa. Olen oppinut, että mieli liikuttaa lihaksia ja siksi psyykkinen valmennus on mulle tosi tärkeä osa valmistautumista. Se on kulkenut aina mukana luonnollisesti, sillä äitini on psyykkinen valmentaja ja hänen kanssaan olemme tehneet erilaisia harjoituksia pienestä pitäen.

 

 

-Viivi-

 

Ps. Iso kiitos nettisivuista & kuvista Tovarin Jussille ja Joonalle

© 2016 - Viivi Lehikoinen
Yhteydenotot:

ilehikoi@ulapland.fi

Toteutus:

Kotisivujen toteutuksesta ja ylläpidosta kiitos Tovarin poppoolle!

Se mukavempi digitoimisto